MORMORS CHOKOLADEKAGE:

 

 

115 gram mælkefri margarine/smørbar fra Naturli',

325 gramsukker,

3 æg fra de gladeste høns

 325 gram speltmel,

75 gram kakaopulver,

1½ tsk natron,

1½ bagepulver,

1½ vaniljesukker,

3 dl mandeldrik eller vand.

 

Margarine og sukker piskes godt igennem, æggene tilsættes, og derefter mel, natron,

bagepulver og vaniljesukker. Vand tilføres, og til sidst puttes der kakao i.

 

Dejen puttes i en bradepande, og bages på ovnens nederste rille ved 200 grader i

ca. 20-25 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten af.

 

(skal der bruges ovnens store bradepande-plade, kan jeg anbefale at lave en 1½ portion)

 

Når kagen er kold, lægges der glasur på kagen.

 

Kagen er velegnet til at pyntes som en fodboldbane. Det har jeg god erfaring med :)

 

 

 

 

Tilbage