MORMORS CHOKOLADEKAGE:
115 gram mælkefri margarine/smørbar fra Naturli',
325 gramsukker,
3 æg fra de gladeste høns
325 gram speltmel,
75 gram kakaopulver,
1½ tsk natron,
1½ bagepulver,
1½ vaniljesukker,
3 dl mandeldrik eller vand.
Margarine og sukker piskes godt igennem, æggene tilsættes, og derefter mel, natron,
bagepulver og vaniljesukker. Vand tilføres, og til sidst puttes der kakao i.
Dejen puttes i en bradepande, og bages på ovnens nederste rille ved 200 grader i
ca. 20-25 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten af.
(skal der bruges ovnens store bradepande-plade, kan jeg anbefale at lave en 1½ portion)
Når kagen er kold, lægges der glasur på kagen.
Kagen er velegnet til at pyntes som en fodboldbane. Det har jeg god erfaring med :)