KRYDDERBOLLER m/kardemomme:
(ca. 20 styk)
1 pk øko gær (42 g)
1 liter lunken vand
4 spiseskefulde øko olivenolie
4 tsk rørsukker
2 tsk salt
4 spiseskefulde kardemomme
1 reven øko citron
250 g øko durum hvede
Øko spelt eller hvedemel til dejen er lige tilpas
Gær puttes i det lunkne vand, tilsat sukker og salt og olie, opløses.
Tilsæt kardemomme, reven citron og durumhvede.
Put spelt eller hvedemel i ’for resten’, og det æltes godt igennem.
Sæt til hævning. Min portion plejer at hæve 2-3 timer, men mindre
kan også gøre det J
Form til nogle store boller (bestem selv hvilken størrelse), hæv yderligere ½ time,
pensl med vand, mandelmælk eller æg, og bag dem i ovnen ved 200 grader i omtrent 16-18 minutter,
afhængig af størrelse på bollerne.
Ristes, før de spises :)
God fornøjelse! :)