KRYDDERBOLLER m/kardemomme:

(ca. 20 styk)

 

1 pk øko gær (42 g)

1 liter lunken vand

4 spiseskefulde øko olivenolie

4 tsk rørsukker

2 tsk salt

4 spiseskefulde kardemomme

1 reven øko citron

250 g øko durum hvede

Øko spelt eller hvedemel til dejen er lige tilpas

 

Gær puttes i det lunkne vand, tilsat sukker og salt og olie, opløses.

Tilsæt kardemomme, reven citron og durumhvede.

Put spelt eller hvedemel i ’for resten’, og det æltes godt igennem.

Sæt til hævning. Min portion plejer at hæve 2-3 timer, men mindre

kan også gøre det J

 

Form til nogle store boller (bestem selv hvilken størrelse), hæv yderligere ½ time,

pensl med vand, mandelmælk eller æg, og bag dem i ovnen ved 200 grader i omtrent 16-18 minutter,

afhængig af størrelse på bollerne.

Ristes, før de spises :)

 

God fornøjelse! :)

 

Tilbage til menu