Helle Hollmann

  HINDBÆRSNITTER

Dej:

½ -1 stang vanilje eller 2 tsk vaniliesukker

150 gram mælkefri margarine (andre kan bruge smør)

250 gram økologisk hvedemel eller speltmel

1 tsk bagepulver

½ dl vand

 

Vanilje, smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen, vandet tilsættes til sidst

og dejen æltes grundig til en smidig og glat dej.

Sæt dejen på køl en ½ times tid. Den kolde dej rulles ud til to rektangel-firkanter

i samme størrelse. De bages i ovn i ca. 10-12 minutter ved 200 grader. Stykkerne

kan godt se ud, som om de ikke er færdigbagte, men de skal være lyse og bløde.

De afkøles og der smøres en god hindbærsyltetøj, hvorefter de to stykker skal

lægges ovenpå hinanden.

Der pyntes med glasur og krymmel. Sæt gerne kagen på køl et stykke tid igen,

før der skæres flotte stykker ud.

 

TILBAGE