125 gram mælkefri margarine

300 gram økologisk hvedemel

125 gram rørsukker

2 tsk. bagepulver

4 æggeblommer

ca. 1½ dl væde i form af vand, mælk, mandelmælk ... hvad man kan tåle

 

Fyld:

Ca. 5 spsk. syltetøj. Vi bruger gerne hindbær eller jordbær

Marengs:

 æggehvider

250 gram rørsukker

 

Margarine og sukker røres godt sammen. Æggeblommerne røres i, en ad gangen. Mel og bagepulver

røres i, skiftevis med væden. Dejen fyldes i en smurt bradepande, svarende til 2½ l.

Forbages i omkring 15 minutter ved 175 grader, til overfladen er stiv.

Et godt lag syltetøj lægges på, Æggehviderne piskes helt stive, og 4 spsk. rørsukker

piskes i. Resten af rørsukkeret vendes i i marengsmassen, som smøres over kagen.

Bages yderligere omkring 14-16 minutter, til marengsen er stiv og gylden!

 

God fornøjelse.

 

Tilbage